Vill du hitta din passion? Inspireras av Cecilia Romanus som vågade byta inriktning och ta nästa steg i karriären. Hon har precis flyttat utomlands för att vidareutbilda sig på college!

Hej!

Cecilia heter jag och har sedan flera år tillbaka jobbat inom kommunikation och marknadsföring. Nästa karriärmål var att bli kommunikationschef – men en dag slog det mig: ”är det här verkligen vad jag vill göra på lång sikt?” När jag ställde mig den ärliga frågan så blev faktiskt svaret nej. Egentligen vill jag göra ännu mer och jobba i en mer global miljö – med hela affären!

Efter ett tag insåg jag att jag behövde investera i mig själv för att kunna nå mina nya mål. Jag behöver både en utbildning från universitetet men också ett internationellt nätverk. Det bästa sättet att få allt detta (och samtidigt utmana mig själv) var att börja plugga utomlands.

Från dröm till verklighet: nu bor jag i San Francisco och har påbörjat min bachelor i Business Administrations. Då jag själv inte hittade mycket information om hur det funkar att flytta från Sverige för att plugga i USA så valde jag att starta en youtube-kanal kring ämnet. Där pratar jag både om praktiska saker kring att studera utomlands, men du får också följa med i min vardag och se hur jag lever och anpassar mig till livet som student. Varmt välkommen att följa mig på min resa!

/Cecilia