Aldrig har det varit så enkelt att baka bröd. Den här degen kräver ingen jäsningstid och istället för vört så tillsätter vi julmust. Perfekt till adventsfikat och julbordet – eller varför inte ge bort i present? Här är receptet på det saftigaste julbrödet någonsin!

Ingredienserna räcker till två stycken julbröd!

Du behöver

6 dl vetemjöl
6 dl rågsikt
2 tsk mald kryddnejlika
2 tsk mald ingefära
3 tsk stött kardemumma
3 tsk bikarbonat
2 tsk salt
4 dl filmjölk
4 dl julmust
2 dl mörk sirap
2 dl russin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt filmjölken, julmust och sirap och rör ihop allt till en kladdig smet. Blanda ner russinen därefter.
3. Lägg bakplåtspapper i två brödformar. Fördela smeten i formarna.
4. Grädda bröden längst ned i ugnen. Ca 55-60 minuter. Låt därefter svalna i formen.
Servera med goda ostar och fikonmarmelad eller julskinka och senap.

Med önskan om en

God Jul!

Receptet kommer från tidningen Matmagasinets julspecial 2019.
Foto: Madeleine Laurell, Dinstory.se