Mitt inredningsintresse väcktes för sisådär fem år sedan och har kommit och gått lite till och från. Men när jag och min pojkvän flyttade i somras kan man väl säga att intresset exploderade – just nu består mitt instagram-konto till 99% av inredningsbilder – och jag spanar ständigt runt efter nya idéer till hemmet. Det är roligt att ta en sak i taget och låta hemmet växa fram! Vårt kök är ett sådant projekt. 

Glimpse into my home

Köket som resterande av vårt hem går mycket i vitt, grått och beige. Det vill jag bevara men samtidigt också öppna upp för den lite mer rustika och ombonade känslan. Därav kom inspirationen till kollaget ovan. Kanske får några av de här prylarna flytta in i vårt hem!

Till vänster om vår köksö finns utrymme för en matgrupp och där är det kalt just nu. När tiden är inne vill jag värma upp det med jordnära färger och ett köksbord i trä. Eventuellt bryta av med ett par lite mörkare köksstolar.

Min inredningsstil

Förändring är kul men jag vill ha ett hållbart, tidlöst hem som överlappar årstiderna och byter hellre ut små detaljer då och då. Exempelvis doftljus i pasteller på sommaren, kuddfodral i cognac eller smaragdgrönt till hösten och vinröda textiler till julen.

Däremot föll jag pladask för rotting-trenden i somras och gick ganska all in på den. Därför har jag nu bestämt mig för 1. Köpstopp på rotting. 2. Matcha det ljusa träslaget med burriga textilier i höst så att jag inte tröttnar.

I övrigt jobbar jag just nu fram väggar i beige, grått och greige (!). Och vad sjutton är greige då? Jo, grått + beige = greige. Färgkombinationen som är är lika trendig som den är tidlös. Jag har även börjat dras till detaljval i svart för att fortsätta få fram den där ombonade och trivsamma känslan hemma.

”Grått + Beige = Greige. Färgkombinationen som är är lika trendig som den är tidlös.”

Jag och sambon hittade den perfekta färgkoden för greige till vårt sovrum i somras. Målarfärgen heter Koala, kommer från Rusta och kostar blygsamma 149:- per burk.

Höstens inredningstrender 2019

…är just jordnära toner, den naturnära paletten och hållbara träslag (lucky me) som toppas med accentfärger i koboltblått, senapsgult och rost. Metaller består och går (enligt flera inredningsprofiler) utmärkt att matcha. Jag blir däremot förbryllad på det området och håller hårt i guld/mässing ett tag till. Den enda silverdetaljen vi har är knoppen på sängbordet ovan. Vilken trend kommer du att satsa på i höst?

/Madeleine