I helgen gjorde vi det höstfint på vår balkong. Där och då slog det mig verkligen hur så lite kan göra så mycket för att få ett stämningsfullt hem att komma hem till om kvällarna. Därför vill jag dela med mig – här är fem tips för hur du höstdekorerar hemmet med små medel: 

1. Investera i en ljusslinga eller två

En ljusslinga höjer mysfaktorn till skyarna. Som synes i videon ovan köpte vi en otroligt prisvärd från Åhléns som heter Sigge  den ger ett varmvitt och behagligt ljus. Har du varken balkong eller uteplats är det lika mysigt att dekorera med LED-lampor inomhus. Exempelvis genom att köpa batteridrivna små slingor och lägga i glasburkar. På Pinterest finns massor av inspiration.

2. Mer pumpor åt folket

Det finns en anledning till varför Gröna Lund och Liseberg inger det perfekta höstmyset en mörk oktoberkväll. De är inte bara noga med höstbelysningen – det är pumpor all over the place! Låt ditt hem ta efter. Jag köpte i blombutik men de var onödigt dyra. Rekommenderar matbutiker istället där de är betydligt mer prisvärda. Blanda både stora och små i nivåer och placera ut som stilleben lite vart stans du känner för!

3. Ljus i vårt hus

Givet tips – ljus ska tändas. Massor av ljus! Bunkra upp med värmeljus att placera ut i ljusbehållare.  I videon köpte jag även några handstöpta stearinljus i behagliga färger. Så vackert att placera i ljusstakar i olika höjdnivåer. Kanske även några doftljus kan flytta in? Som tar upp säsongens dofter i kanel, varm vanilj och pepparkaka? Bara fantasin sätter gränser. 

4. Textilier

Ibland tager man vad man haver. I videon dekorerade jag med det jag hade hemma. Filtar hör höstrusket till och nu när vädret växlar är det en god idé att placera ut lite mysiga plädar på ställen där du kurar upp hemma. Jag har en korg med filtar alldeles intill soffan. Har du möjlighet att investera i nytt – köp några kuddfodral i höstiga färger. Exempelvis i terracotta, senapsgult och brunt. Kika här för inspiration.

5. Glöm inte höstkransen!

Julkransen är given i många hem – men varför inte investera i en höstkrans också? Köper du en konstgjord kan du dessutom ta fram den år efter år. Istället för att hänga upp min på ytterdörren valde jag att placera den på vår köksö med en ljusbehållare i mitten. Kransen kommer från ICA och ljusbehållaren från IKEA. I december tänker jag att jag byter ut till en julkrans med ett rött ljus istället. Traditioner är trevligt!

Läs även:

Höstens inredningstrender 2019
Recept: Frasiga smördegsknyten med äpple och kanel

Är du företagare?

Jag hjälper även andra företag med innehåll som det här. Är du nyfiken på hur du kan få ett magasin på din webbplats som stärker affären? Spana in min portfolio, läs mer om mina tjänster eller kontakta mig här!